Ugrás a fő tartalomra

Nézze meg az elsők között! Ilyen lesz a UPC Videotár

Hamarosan elindítja Video on Demand szolgáltatását a UPC. Olvasóink a mellékelt videón elsőként nézhetik meg, hogyan fog működni a Videotár.
A Videotár névre keresztelt Video on Demand szolgáltatással egy hatalmas filmtárból válogathatunk, és fizetés ellenében akkor és azt a filmet nézhetjük meg, amit szeretnénk. Így már a DVD kölcsönzőbe sem kell elballagni, hogy elhozzuk kedvenc filmünket. A jelenleg tesztüzemben működő szolgáltatását a UPC a tervek szerint szeptemberben indítja el digitális kábelhálózatán.
A set-top-box távirányítójának “On Demand” gombjával léphetünk be a Videotár menübe, ahol több szempont szerint válogathatunk a filmek között. A műfajok között mozifilmeket, ismeretterjesztő alkotásokat, gyerekműsorokat és erotikus tartalmakat találhatunk. Külön menüpontba kerültek az újdonságok, az ajánlott és az ingyenes filmek. Egy-egy film kiválasztása után elolvashatjuk annak adatait (szereplők, alkotók, készítés éve, képarány, hang), rövid tartalmát és az árát. Ha meg szeretnénk nézni, akkor egy biztonsági kód megadása után indul a mozi. A filmeket általában 24 órán keresztül lehet egyszeri kölcsönzési díjért megnézni, ez idő alatt azonban akár többször is, illetve meg lehet állítani a lejátszást és előre- vagy hátra is lehet tekerni.
A kölcsönzési díjak a havi számlában, utólag jelennek meg, a szolgáltatásnak nincs külön előfizetési díja.
A 24 órás kölcsönzés díja régebbi filmeknél 400 forint, újdonságoknál 700 forint, az erotikáért pedig 750 forintot kell fizetni. Ez utóbbiakat többszörös hozzáférési védelemmel is elláthatjuk, beállíthatjuk úgy a rendszert, hogy már a filmlistát is csak egy biztonsági kód megadása után lehessen elérni.
A természet- és gyerekműsorok között ingyenesen nézhetők is vannak, ezek kölcsönzési ideje 1 hónapra szól. Az elkezdett műsorokat egy külön menüpontból érhetjük el. A rendszer megjegyzi, hogy hol tartottunk a lejátszással, így onnan is folytathatjuk a nézést, ahol éppen abbahagytuk.
A Videotárból lejátszott filmek másolásvédelemmel vannak ellátva, így azokat nem lehet rögzíteni sem a set-top-box beépített merevlemezén sem külső DVD vagy videó felvevőn.


Megjegyzések

  1. Kb. feleennyiért kéne adni a filmeket...egy-egy kifutott film DVD-n ezer alatt megvehető, és akkor az "örökre" megvan, ehhez képest 400-750 24 órára sok, pláne hogy itt digitális, vagyis eljuttatásilag fillérekbe kerülő szolgáltatásról van szó. A digitális UPC-előfizetés kerül kb. 6000-be valami 70 csatornával, ha minden hétvégén megnézek egy filmet a videótárból, máris a másfélszeresét fizetem.

    VálaszTörlés
  2. A szolgáltatás jó lenne, de az ár... Én már vettem 100-ért is dvd-t hiperben, szerintem ez a megfelelő árfolyam. De sajnos a "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint" mondás UPC-nél sem ismert.

    VálaszTörlés
  3. UPC egy kicsit arcátlanul pénzsóvár.Nagyon vigyáznom kell velük, állandóan átakarnak qrni!Ha észreveszem és elzárom a pénzcsapot, behajtókkal fenyegetnek.Mos épp egy garzonlakásban akarnak velem 2 tv után fizettetni!Közben egy TV van!

    VálaszTörlés
  4. Az elmélet és ötlet kitünő,gondolom némi idö mulva
    az árak is csökkenek.

    VálaszTörlés
  5. Ha a UPC-t fikázod az csak azért van mert te egy másik kiszolgálóhoz tartozol (ügyfél, vagy dolgozó vagy), mert semmi se igaz amiket mondasz. a UPC vált be eddgi a legjobban, tényleg nagyon szép a kép, soha nem akadt el, pedig már 1 éve meg van. kár hogy még netjük nincs. Ja és átverni se akartkat soha, amire 4000-ret mondtak az tényleg 4000 volt egész időalatt. nah ennyi. csáó

    VálaszTörlés
  6. Tetű cég. hatalmas árakkal és a szolgáltatás pedig mindig levenni a csatorna számból

    VálaszTörlés
  7. Ja kicsit szolidabb árakért még lehet én is kölcsönözgetnék, de némelyik DVD tékában kijövök olcsóbban is... Ennél a szolgáltatásnál meg nem kell az árba belekalkulálni, hogy nem kapják vissza a filmjüket... :)

    VálaszTörlés
  8. Szerintes is Drága 100 ft egy lehet venni Dvd és kétfilm van rajta.Csatornák állandoan csökenek ugyan azért a pénzért. Nem tudom ha én havonta 100ft fizetnék kevesebbet a csatorna csökkenés miatt mit szolnának!!

    VálaszTörlés
  9. Hülyegyerek én nem a képet fikáztam! Olvasd már el mégegyszer te szerencsétlen tofla! A számlázással van bajom. Tehát tényleg nem lehetek ügyfelük mi? Bunkótojás!Az internet is kiváló.Csak lenyúlósak mint mindenki mutyiországon!

    VálaszTörlés
  10. UPC-nek nincs netje? Hol élsz te Faluban? 10 éve használom a netet!UPC! Te tényleg gyökér vagy!

    VálaszTörlés
  11. Fele ennyiért is sok. A NET se az olcsóbbak közül való, viszont megbízható. A telefonról (ár) jobb ha nem beszélek. Felálláskor belenyomtak agy csomó pénzt - most kaszálnak. A filmeken is.

    VálaszTörlés
  12. Hát nekem kb 2 hónapja van digitális set-top-box-os előfizetésem, a képe sokkal rosszabb mint a T-kábel digitális szolgáltatása volt. Már a bekötéskor megfagyott az egész, és azóta is hetente minimum 1x újra kell indítani a set-top-box-ot, mert úgy kifagy, hogy semmire sem reagál. Szerelő volt már nálam, csak sw-t frissített, de az sem segített.. ez az én tapasztalatom.. Ettől még persze lehet hogy másnak tökéletes, én a minőségben csalódtam, viszont ha kényelmi szempontból közelítem meg, akkor viszont király.. 1-1 :)

    VálaszTörlés
  13. Na de mikor indul az a VOD szolgáltatás, amivel az előfizetett csatornák műsorait lehet nézni bármikor.. (külön díjazás nélkül) ?? Nem kell kivárni, hogy adja a csatorna, mert a videotárból kiválasztható és letölti a box.. Ez az igazi Video On Demand.. Amúgy ez csak (alkalmanként fizetős)pay-per-view... ehh..

    VálaszTörlés
  14. Hali! Nekem semmi gondom sem a netjükkel az új fiber kitűnően működik. A filmeket nem gondolom drágának az iptv-hez képest sem. Azt meg ne felestsül el , hogy még 2 hónapja sincs, hogy elindult a szolgáltatás. Nyílván lesznek ingyenes műsorok is. Én személy szerint az hbo digital-t várom ami már régóta működik az iptv-n is :) Remálem sikeresen zajlanak a tárgyalások XD

    VálaszTörlés
  15. Ki mond valami rosszat az UPC-ről????
    Mert igaza van.
    Nincs ingyenes film, pedig ezzel kellett volna kezdeni, az árak meg túlzóak.
    Internet? Simán korlátozzák a forgalmat, a közelében sincsenek a garantált feltöltésnek/letöltésnek, a sebességtesztjük kamu.
    A honlapjuk használhatatlan, ha egy ügyfelük írni akar nekik, előtte kérdőívhalmazokat kell kitölteni, a válasz meg hetekig sehol.

    VálaszTörlés
  16. Új filmeknél ha a gyerekekkel elmegyünk moziba kifizetünk 6-7 ezer Ft-ot, ráadásul összeszedünk valami jó kis "bacilusbandát". Most pedig 700-ért nézzük meg a kb. 3 hónapja játszott mozifilmet itthon a kanapénra kuporodva négyen. Nekem ennyit megér!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket