Ugrás a fő tartalomra

9 éves diplomás rendszermérnök

A kilencéves macedón Marko Csalaszan átvette rendszermérnöki diplomáját Ljubljanában a Microsoft szlovén főmenedzserétől, Matej Potokartól, ezzel a világ legfiatalabb informatikus szakértője lett.

A csodagyerek, akit a macedón, a horvát, a szlovén és az amerikai média is a számítógép Mozartjának titulál, négyéves korában már tökéletesen beszélt angolul.
    A cnet.com amerikai internetes portálnak elmondta, hogy nem szereti a számítógépes játékokat, inkább a barátaival focizik. Naponta 4-10 órát is dolgozik számítógépén. Legújabb elgondolását próbálja megvalósítani, vagyis azt, hogyan lehet a nagyfelbontású (HD) tévéjeleket a viszonylag lassú (DSL) internetkapcsolattal továbbítani.
    Marko szeretne az Egyesült Államokba utazni és közel lakni a Microsoft bázisához, ezt azzal indokolta, hogy Amerikában a legfejlettebb az információs technológia. Előtte mindenesetre a szüleivel közösen egy olyan magániskolát nyitott szülőhelyén, Szkopjéban, ahol speciális számítástechnikai képzést kaphatnak az általános iskolás gyerekek.
    Három évvel ezelőtt, amikor nyilvánvalóvá vált Marko zsenialitása, a macedón oktatási minisztérium komputerlaboratóriumot ajándékozott Marko Csalaszannak.

Megjegyzések

  1. http://hvg.hu/Tudomany.halozat/20100129_mernok_csodagyerek_microsoft.aspx

    Itt egy kislányt láthatunk!
    Ha mégsem, akkor valamit sürgősen változtassanak a gyerek nevelésében, mert identitás problémái lesznek!

    VálaszTörlés
  2. Most azért, mert hosszú haja van? Ha igen, akkor elég beszűkült a látóköröd...

    VálaszTörlés
  3. Nem azért, mert hosszú a haja, hanem...a felvételen tényleg egy kislány van. Az arcocskája is egy lányról tanúskodik. Ő egy kislány.

    Juli

    VálaszTörlés
  4. Bocsi, de azt nem írta sehol a cikk hogy a gyerek fiú lenne... ;)

    VálaszTörlés
  5. Bocsi, de senki nem írta a cikkben hogy a gyerek fiú lenne ;)

    J

    VálaszTörlés
  6. János ! A cikk szerint ez van: "A kilencéves macedón kisfiú, Marko Csalaszan átvette rendszermérnöki diplomáját"
    Ez nem a sorok között olvasható, hanem a sorban !

    VálaszTörlés
  7. "Névtelen" - nek igaza van!

    VálaszTörlés
  8. Itt valami hiba van, ez télleg kislány!

    VálaszTörlés
  9. szánalmas kis kreatúrája ez a Földnek. kár, hogy megszületett, csak növelte a szarházi csodagyerekek számát

    VálaszTörlés
  10. hát igen, vannak zseni gyerekek és vannak akik ilyenekt írnak, LOL

    VálaszTörlés
  11. ha valaki megnézi a Youtube-on lévő vidókat, láthatja , hogy kislányról van szó - kiváltképp a pár éve készült videókon. Gondolom,aki forditotta, az a Marko-ból indult ki,azért gondolta, hogy fiú.

    VálaszTörlés
  12. Jézusom, idióták, meghallgattátok a videót? Ez egy fiú!

    VálaszTörlés
  13. http://www.balkaninsight.com/en/main/news/25096/

    a 'he' fiut jelent.

    VálaszTörlés
  14. megneztem en is a videot. es sztem kisfiu, a hangja is, es a profilja is. de teny,h. nagyon lanyos vonasai vannak (arca, haja).
    lehet az is,h hermafroditakent szuletett.

    VálaszTörlés
  15. kislány? hermafrodita? egyértelmű h kisfiú. nem tudom mit vártok, 9 éves. borostát? meg tenor hangot? 9 éves, van aki még 18-20 évesen úgy néz ki, mint egy lány.

    VálaszTörlés
  16. Nem semmi a magyar mentalitás. Történik egy ilyen dolog a világban, és itt emberek azon vitatkoznak, hogy szerencsétlen gyerek most fiú, vagy lány, mert hát hosszú a haja...Vicces. Egész vicces. Én inkább annyit írok: Ez igen! Szerintem csodálatos az emberiség sokszínűsége, hogy születnek ilyen emberek, akik átlagon felüli teljesítménnyel, tulajdonságokkal rendelkeznek. Forrest Gump édesanyját idézném: "Well, what's normal meaning anyway?"

    VálaszTörlés
  17. idézz modorosan angolul.

    VálaszTörlés
  18. Ez már fáj, a gyerek sose kapott diplomát!
    Microsoft Certified System Engineer minősítést szerzett amit mcp vizsgák teljesítéséért kapott. Szóval megkellene tanulni angolul mielőtt valaki ekkora marhaságot ír!

    VálaszTörlés
  19. Itt az eredeti cikk, nem diplomát kapott hanem a Microsftóle egy minősítést

    http://news.cnet.com/8301-13860_3-10435937-56.html

    VálaszTörlés
  20. Hihetetlenek vagytok....... Hog ehet ekkora baromságokat irni!? Tisztelet a kivételnek.


    Remélem sokra viszi!

    VálaszTörlés
  21. Ő egy kisfiú, nem lány.
    Pl. nézzetek utána az Impulzus nevű román internetes sajtóban, de google a barátod.
    Különben, annyira lényegtelen, hogy fiú-e vagy lány. Zseniális, csodálatos, különleges. Csak írigyelhetjük tudását.

    VálaszTörlés
  22. Ráadásul a hvg is átvette a cikket és ott sem esik szó microsoft vizsgáról. Tiszta idióták a cikkírók. Csak minél többen olvassák a marhaságokat amiket összehordanak. Mostantól kezdve már tényleg nem hiszek egy darab -akár nívós, akár nem- újság cikkeinek sem.

    VálaszTörlés
  23. Szerintem ez egy kamu hír.

    VálaszTörlés
  24. Nem irigylem, sőt sajnálom. Nem lesz normális élete, cirkuszi bohóc lesz, és a nagy elvárások fogják kikészíteni. Nem jó zseninek lenni. Már ha igaz a hír egyáltalán...

    VálaszTörlés
  25. Bármilyen végzettség diplomának minősül, amelyet egy kurzus, szemeszter, tanfolyam elvégzéséért kap az ember - csak, mivel kevesen vannak itt, akik vájtfülűek, a diplomának a szó klasszikus értelemben vett, főiskolai, egyetemi tanulmányok elvégzéséért járó bizonyítványt nevezik. Sokan ezért rövidlátóak, mert nem képesek elrugaszkodni, s jelen esetben egy szónak tágabb értelmet adni, míg az egyhangú életük tudatában azzal nyugtatják magukat, hogy ez a gyerek nem zseni vagy magasabb képességgel rendelkező ember, hanem egy nyomorék. :) egyébként nem mindegy, hogy diploma vagy oklevél? Valószínüleg ne lesznek megélhetési gondjai, könyörgöm, ne ezen akadjanak már fenn egyesek.

    VálaszTörlés
  26. énis azthittem h egy kiscsaj, már azon gondolkoztam hogyha felnő milyen jó kiscsaj lessz belőle..:P
    lehet h buzi leszek XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket