Ugrás a fő tartalomra

Titkos kódok Android mobilokhoz

MInt a legtöbb mobiltelefonnál, az Android mobiloknál vannak olyan kevéssé ismert kódok, amelyek alkalmazásával hasznos információkat tudhatunk meg a telefonról és fontos műveletek is végezhetünk. A következőkben felsorolt kódsorozatok között vannak olyanok, amelyekkel akár a mobil teljes tartalmát törölhetjük, felülírhatjuk és olyanok is, amelyek gyökeresen megváltoztatják az addigi beállításokat. Ezekre külön is felhívjuk a figyelmet, mert elővigyázatosság nélküli alkalmazásukkal akár használhatatlanná is tehetjük telefonunkat. 
*#*#4636#*#*
A telefon és az akkumulátor adatait írja ki, többek között az akku töltési történetéről és használatáról is kapunk statisztikát.
*#*#7780#*#*
Ezzel a kóddal nagyon óvatosan kell bánni, mert ez az úgynevezett “factory data reset”. Eltávolítja a telefonból a Google account beállításait, a rendszer és alkalmazások beállításait és a letöltött alkalmazásokat. Nem módosítja azonban a rendszerprogramokat, a telefonnal szállított alkalmazásokat és az SD kártya tartalmát (fényképeket, zenei állományokat).
*2767*3855#
Ezt csak a legvégső esetben próbáljuk ki, főleg csak akkor, ha tényleg minden törölni szeretnénk a mobilból. Ez a karaktersorozat ugyanis a “factory format utasítást fogja végrehajtani. Minden fájl és beállítást töröl és újratelepíti a gyári firmware-t. A parancs végrehajtását nem lehet felfüggeszteni, kivéve ha eltávolítjuk az akkumulátort.
*#*#34971539#*#*
A telefonban épített kamera menüjéhez juthatunk ezzel a kóddal. A következő menüpontok jelennek meg:
Update camera firmware in image 
Update camera firmware in SD card
Get camera firmware version
Get firmware update count
Ezek közül a legelsőt semmi esetre se használjuk, mert ez után a kamera nem fog soha többet működni és nem lesz mód a firmware frissítésére se.

*#*#7594#*#*
Az “End Call / Power” gomb működését tudjuk megváltoztatni. Alap esetben ennek a gombnak a hosszú megnyomása után még gy listából ki kell választani, hogy néma üzemmódba vagy  repülős üzemmódba akarjuk állítani a telefont, vagy ki akarjuk kapcsolni. A kóddal átállíthatjuk, hogy a  gomb hosszú megnyomása azonnal kikapcsolja a készüléket.
*#*#273283*255*663282*#*#*
A “File copy” képernyőre jutunk, ahol backup-ot készíthetünk a média fájlokról (Images, Sound, Video memo, Voice memo).
*#*#197328640#*#*
Szervíz módba állítja a telefont, amiben teszteket és beállításokat végezetünk.
*#*#232339#*#* vagy  *#*#526#*#* vagy *#*#528#*#* – WLAN teszt - a “Menu” gomb megnyomásával indíthatjuk a különböző teszteket. 
*#*#232338#*#* – kiírja a WiFi MAC címét
*#*#1472365#*#* – GPS teszt
*#*#1575#*#* – egy másik  GPS teszt
*#*#232331#*#* – Bluetooth teszt
*#*#232337#*# – kiírja a Bluetooth eszköz címét
*#*#8255#*#*
Elindítja a  GTalk Service Monitor-t.

A telefon firmware-jéről a következő kódokkal kaphatunk információkat:
*#*#4986*2650468#*#* – PDA, Phone, H/W, RFCallDate
*#*#1234#*#* – PDA és Phone
*#*#1111#*#* – FTA SW verzió
*#*#2222#*#* – FTA HW verzió
*#*#44336#*#* - PDA, Phone, CSC, Build Time, Changelist number
Gyári tesztek indítása:
*#*#0283#*#* – Packet Loopback
*#*#0*#*#* – LCD teszt
*#*#0673#*#* vagy *#*#0289#*#* – Melody teszt
*#*#0842#*#* – Vibration teszt és  BackLight teszt
*#*#2663#*#* – Touch screen verzió
*#*#2664#*#* – Touch screen teszt
*#*#0588#*#* – Proximity sensor teszt
*#*#3264#*#* – RAM verzió

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket