Ugrás a fő tartalomra

Tesztelje, hogy meddig működik még az SSD-je?

A merevlemezekhez számos olyan program létezik, amelyik alapos diagnózist tud felállítani azok állapotáról. Hasonló vizsgálatot végezhetünk az SSD-ken egy ingyenes programmal.

Az SSD life program ablakában könnyen értelmezhető formában láthatjuk a számítógépünkben található SSD meghajtók általános és technikai adatait.

A legnagyobb méretben és legfeltűnőbb színnel a legfontosabb információt találjuk: milyen a flash meghajtó összesített állapota. Ha ez az adat zöld háttérrel jelenik meg, akkor már nagy gond nem lehet.

Ezután következnek a meghajtó általános adatai, gyártója, típusa, a teljes és a jelenleg szabad kapacitása. A Work time sorból megtudhatjuk, hogy már hány órát használtuk az SSD-t, a Powered on pedig azt árulja el, hogy hányszor kapcsoltuk be. Ezután százalékos értékben is leolvashatjuk, milyen egészségnek örvend a memória lemezünk. A mérési értékek alapján még azt is megbecsüli az alkalmazás, hogy meddig fog élni a meghajtónk.  A program ablakának alján pedig az írási/olvasási naplót találjuk.

Az SSD life programot a http://ssd-life.com/index.html oldalról lehet letölteni, két változatban. Aki a flash meghajtójának pillanatnyi állapotára kíváncsi, annak tökéletesen megfelelő az ingyenes változat. Aki azonban folyamatosan és automatikusan szeretné figyelni, mennyire vannak biztonságban az adatai, az 20 dollárért megveheti a Pro változatot, ami 4 óránként ellenőrzi az SSD állapotát és ha az romlik, akkor azonnal figyelmeztetést ad. A fizetős változat ezen kívül megmutatja a S.M.A.R.T. adatokat is és minden mérési eredményt 30 napon túl is tárol.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket