Ugrás a fő tartalomra

A legegyszerűbb ingyenes fájlmegosztás

Egyre többször fordul elő, hogy zenei vagy videó állományokat szeretnénk megosztani ismerőseinkkel, de ezeket méretük miatt nem tudjuk elektronikus levélhez csatolni. Egy új szolgáltatással azonban tetszőleges méretű fájlokat küldhetünk, egyetlen kattintással.

Sok olyan szolgáltatást lehet találni, ami megoldja az elektronikus levelekhez csatolható állományok méretéből adódó korlátokat. Ilyenkor egy internetes tároló helyre tölthetjük fel a fájlokat és emailben csak ennek a tárolóterületnek a címét kell elküldenünk. A legtöbbször azonban ilyenkor is vannak megkötések a méretre, esetleg regisztrációhoz kötött a szolgáltatás használata vagy csak több lépésben lehet feltölteni és megosztani az állományokat.

A nemrég indult és még fejlesztés alatt álló Ge.tt (ge.tt) regisztráció nélküli, böngészőből használható, egyetlen kattintással működő fájlmegosztást kínál. A koppenhágai székhelyű szolgáltatás oldalán csak ki kell választani a gépünkön található fájlok közül, hogy melyiket akarjuk elküldeni. A feltöltés azonnal megkezdődik és a megosztási címet is azonnal láthatjuk, nem kell megvárni, amíg feltöltődik a fájl. Az URL címet kimásolhatjuk, de kis ikonokkal jelzett gombokra kattintva közvetlen levelet küldhetünk vagy feltölthetjük Twitter és Facebook oldalunkra.

Az egyszerűség ellenére olyan szolgáltatásokat is kínál a Ge.tt, amivel más fájlmegosztóknál nem találkozhatunk. Ilyen például, hogy a feltöltött állományokat meg lehet nyitni a böngésző programból, így le sem kell töltenie annak, akinek küldtük, így azzal sem kell törődni, hogy van-e megfelelő alkalmazása hozzá. Dokumentumokat lehet így elolvasni, képeket, videókat lehet megnézni vagy éppen egy zeneszámot lehet meghallgatni.

Aki az alapszolgáltatásokon felül is szeretné használni a rendszert, az egy ingyenes regisztráció után a fájlokat több, mint 30 napig tudja tárolni vagy ha már nincs rá szükség, akkor törölheti is azokat. Ezenkívül  statisztikát is kaphat arról, hogy hányan töltötték le megosztásait.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket