Ugrás a fő tartalomra

Album borítók MP3 fájlokhoz ingyen

A digitális formában tárolt zenék között jóval nehezebb keresgélni, mintha végig pörgetjük a CD tokokat és megnézzük azok borítóját. Ehhez hasonló élményt érhetünk el, ha egy ingyenes programmal képeket adunk az MP3 állományainkhoz.

Akinek akár több ezer darabos zenei gyűjteménye van, sok időt tölt a dalok mappákba rendezésével, esetleg műfajok szerinti csoportosításával. Ez elengedhetetlen, ha később viszonylag gyorsan meg szeretnénk találni egy számot. Azonban a száraz szöveges információknál, amikkel ellátjuk a mappákat, sokkal látványosabb és könnyebben kezelhető, ha a fájlok egyforma ikonjait az eredeti lemez borítójának képével helyettesítjük. Ehhez meg kell találni a borítóképeket és hozzá kell rendelni azokat az MP3 állományokhoz.

Ezt a feladatot egy ingyenes programmal, a Creevity MP3 Cover Downloader-rel is elvégeztethetjük. A készítők oldaláról (http://www.creevity.com/) letöltött alkalmazás elindítása után ki kell választani az MP3 fájlokat tároló mappát. A program sorra veszi az abban talált zeneszámokat és mindegyiknél megmondhatjuk, hogy honnan szeretnénk borítóképet rendelni hozzá. Ez lehet egy általunk megadott képfájl vagy rábízhatjuk a szoftverre, hogy keresse meg az interneten az eredeti lemez borítóképét. Az internetes kereséshez az MP3 fájl nevéből és címkéiből kapott adatokat használja, de ha ezek nem mondanak túl sokat, akkor mi is megadhatjuk a zeneszám, az album és az előadó adatait.

Sokszor előfordul, hogy a fájlnévből mi sem tudjuk megállapítani, melyik zeneszámot jelöli, mert elég gyakori a track10. track02... elnevezés. Ilyenkor használhatjuk a beépített lejátszót és belehallgathatunk a számba.

A legtöbb esetben az internetes keresés több találatot is eredményez, ilyenkor az összes lehetséges borítóképet megmutatja a program és ezekből kiválaszthatjuk, melyiket rendeljük a fájlhoz.   Ezután már csak az Apply gombra kell kattintani, hogy véglegesítsük a képet.
A program Windows operációs rendszer alatt működik, de az MP3 fájlokhoz rendelt borítókat a Windows és a Mac OS X fájlkezelője valamint a leggyakrabban használt média lejátszók, mint például az Windows Media Player és az iTunes is meg tudja jeleníteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket