Ugrás a fő tartalomra

Külső linkek és faviconjaik megjelenítése

Az alábbi bookmarklet az éppen betöltött oldalon átszínezi és faviconnal is jelzi a külső címekre mutató hivatkozásokat:

Highlight Links


Enhanced by Zemanta

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Windows jelszó feltörése parancssorból

Ha egy PC-t többen használnak, általában jelszavas belépéssel  védik beállításaikat, adataikat. Ez a védelem azonban gyakorlatilag semmit sem ér, segédprogram nélkül is bárki megváltoztathatja, törölheti azt. A módszer bemutatásával nem szeretnénk mindenkiből hackert faragni, csupán arra hívjuk fel a figyelmet, hogy mennyire sebezhető ez a “biztonsági” megodás. Tételezzük fel, hogy saját jelszavunk nem jut eszünkbe vagy egy családtagunk kért meg, hogy segítünk kitörölni, megváltoztatni elfelejtett jelszavát. A művelethez nincs szükség semmilyen segédprogramra, a Windows parancssorát fogjuk csak használni. A teendők pontos leírását itt lehet elolvasni. (Közben 5 másodpercre megjelenik egy hirdetési oldal, amiről a jobb felső sarokban található Skip Ad gombra kattintva lehet továbbjutni.)