Ugrás a fő tartalomra

Gyermekpornóval zsarolják az internetes felhasználókat

A gyanútlan felhasználók egyszer csak azt veszik észre, hogy gyermekpornó kerül számítógépükre, és a háttérben tevékenykedő visszaélők rendőrségi riasztással fenyegetőznek. Utólag védekezni ellene nem lehet, a zsarolók váltságdíj fejében nem tesznek feljelentést, illetve törlik a számítógépről a kompromittáló kép- és videó felvételeket.

Az úgynevezett ransomware típusú vírusoknak számtalan vállfaja létezik. A legelterjedtebb, amelyre az angol Scotland Yard is felhívja a figyelmet a The Telegraph hírportálon, amikor a számítógép zárolása mellett egy tájékoztató üzenet jelenik meg arról, hogy a rendőrség adott IP címről pedofil vagy terrorista aktivitást észlelt, aminek okán addig nem kerül feloldásra a számítógép, amíg az illető a meghatározott bírságot át nem utalja, természetesen egy nehezen lekövethető online fizetési rendszeren keresztül.
Mintegy 13 országban, eddig többezer felhasználó esett áldozatul ilyen és hasonló vírusoknak. A legsúlyosabb esetekben a háttérben meghúzódó visszaélők gyermekpornó anyagokat helyeznek el a számítógépen, és csak abban az esetben törlik, ha egy nagyobb összeg érkezik bankszámlájukra. Amennyiben ez nem történik meg, úgy riasztják a rendőrséget.

Naponta 15.000 vírus íródik, amiből 800 mobil készülékekre specializált változat, miközben átlagosan naponta 3.000 támadás ér egy hálózatot. Ezek a támadások eredhetnek vírusoktól, hacker programoktól, magától heckerektől, ám előfordulhat, hogy véletlenülszerű támadás történik egy „zombie” hálózatról. Ez azt jelenti, hogy a számítógép hálózaton vagy egy-egy kliens gépen elhelyeződik egy rövidke program, aminek segítségével egy nagyhálózat támadása során felhasználják a program segítségével csatlakoztatott hálózatokat, számítógépeket, így akár egy „Anonymus” támadás részese is lehet a gyanútlan internetező.

Tévhitben él az a felhasználó, aki azt gondolja, hogy egy antivírus programmal ki tud köszöbölni minden támadást. Gyakran megbízható weboldalakon is megtalálahtóak ezek a heckerek által ehelyezett programok, vírusok, amelyek ellen csak többféle módon lehetséges és érdemes védekezni. A legalapvetőbb tennivaló az operációs rendszer frissítéseinek mindenkori installálása, illetve a Java, Flash és hasonló kiegészítő szoftverek legfrissebb változatának használata.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket