Ugrás a fő tartalomra

Magyarországra érkezik a Nexus 4


Az LG Electronics hazánkban is piacra dobja a közös projektként megvalósult Nexus 4 okostelefont, a Google Nexus sorozatának legújabb tagját. A Google fejlesztéseinek legjavát felvonultató, 4.2-es Jelly Bean Androidot futtató referenciatelefonjához az LG biztosítja a 4 magos hardveres hátteret.

Az LG és a Google közös fejlesztéseként bemutatkozó Nexus 4 az első okostelefon, amely az Android legújabb, 4.2-es Jelly Bean operációs rendszerét futtatja, és az első Nexus, amely a villámgyors Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processzorral rendelkezik. A Nexus 4 ugyancsak az első olyan Nexus mobiltelefon, amely vezeték nélkül tölthető akkumulátort kapott, ráadásul 15,3 órányi beszélgetési időt kínál 390 órányi készenléttel.

Magyarországon is elérhető
„Nagy várakozás előzi meg a Nexus 4 okostelefon érkezését, így külön öröm a számunkra, hogy Magyarországon is elérhetővé tehettük a készüléket. Az LG számára nemcsak a leggyorsabb és a legtöbb szolgáltatást biztosító okostelefon létrehozása volt a cél, hanem egy olyan eszköz készítése, amelyet használni és kézben tartani is öröm.” - nyilatkozta Piro Péter, az LG Electronics Magyar Kft. magyarországi mobilértékesítési vezetője. – „Úgy érzem, hogy az LG jó döntéseket hozott partnerei megválasztása terén, például a Qualcomm-mal kötött együttműködés kiépítése során. Ezek a döntések tették lehetővé, hogy az Optimus G és a Nexus 4 mobilokba olyan fejlesztések kerülhettek, amelyek méltó ellenfelévé tették az LG-t versenytársaival szemben.”

A készülék január 31-étől a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor kínálatában érhető el. „A Telenornál arra törekszünk, hogy extra szolgáltatásaink mellett izgalmas készülékújdonságokat is kínáljunk ügyfeleinknek. Nagy öröm számunkra, hogy a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként nálunk érhető el az LG és a Google csúcskészüléke, a Nexus 4, amelynek érkezését a nemzetközi és hazai közönség részéről egyaránt nagy várakozás előzte meg. Bízom benne, hogy a teszteken kiválóan teljesítő referenciamobil itthon is olyan sikeres lesz, mint külföldön” – mondta Fejes Zoltán, a Telenor Magyarország ügyfélkapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Számít a külső 
A Nexus 4 kivételesen elegáns külsejében az LG Chocolate és Prada telefonokra emlékeztető formatervezési jegyek figyelhetők meg. A 1280 × 768 felbontású, 4,7 hüvelykes (11,93 cm) kijelző finoman görbülő széle nem akadályozza az ujjak mozgását, a kijelző sértetlenségét pedig a karcálló Corning® Gorilla® Glass 2 üveg szavatolja. A 320 ppi pixelsűrűségű kijelzőn kaptak helyet a szoftveres vezérlőgombok, így azok nem törik meg az ergonomikus kialakítást. A három vezérlőgombbal a visszalépés, home és multitasking funkciókat érhetjük el. A Nexus 4 domináns fekete színét a készülék oldalán húzódó fémkeret és a hátoldali üvegborítás alatti fénylő pixelkockák teszik egyedivé.

A True HD IPS Plus kijelző nagy felbontásának hála az egész kicsi karakterek is jól olvashatók, emellett a szemet is kímélő fehér háttere alacsony energiafogyasztást biztosít, így kivételesen sokáig nézhetünk internetes felületeket. A True HD IPS Plus által nyújtott fényerő a szabadban is jól láthatóvá teszi a telefon kijelzőjét. A minden eddiginél tisztább és élesebb kép megjelenítésében nagy szerep jut a Zerogap Touch technológiának, amely a dupla ITO film- és a levegőréteg kizárásával megszűnteti a fedőüveg és az LCD panel közti rést, így a kijelző vékonyabb lett. A Nexus 4 mindössze 9,1 mm vastag, amelyhez 139 grammos súly párosul.

A Nexus 4 okostelefonokba csúcstechnológiás Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro chipset került, amelyben a 4 Krait mag egyenként 1,5 GHz-es órajelet garantál. A készülék 8 illetve 16 GB háttértárral ellátott változatban érhető el*, és mindkettőben 2 GB RAM valamint az Android leggyorsabb verziója áll rendelkezésünkre. Az eddigi leggyorsabb Nexus okostelefon zavartalan használatához az LG egy 2100 mAh teljesítményű akkumulátort épített a készülékbe.


A pillanat műve - multimédia
A Nexus 4 előlapján 1,3 MP-es, a hátlapján pedig egy nagyteljesítményű 8 MP-es kamera kapott helyet. A főkamera magával ragadó fényképek és HD felbontású videók készítésére egyaránt alkalmas. A Google Photo Sphere függőleges és vízszintes képsorozatokból képes egyetlen  HYPERLINK "https://plus.google.com/photos/110023707389740934545/albums/5808606988734372865" gömbfotót készíteni. Városnézés közben egyetlen nevezetes helyről sem maradunk le, mert a Photo Spot funkció jelzi, ha olyan helyre érkeztünk, ahol érdemes valamit lencsevégre kapni. Az elkészült képeket az azonnali feltöltésnek köszönhetően biztos nem veszítjük el, és egyből meg is oszthatjuk.

Nyiss a világra – Android Jelly Bean 4.2 operációs rendszer
A Google applikációinak legjavával szerelte fel a Nexus 4-et. A Google Now profi személyi asszisztensként mindig abban segít, amire éppen a legnagyobb szükség van. Azonnal figyelmeztet, ha a Google Naptárban következőként szereplő találkozóra hamarabb érdemes elindulni, mert éppen dugó van az utakon. Automatikusan emlékeztet a repülőjárat indulására, és arra, hogy mikor, hol kell becsekkolni. A Gmail címre kért visszaigazolások alapján szól az asztal- és szobafoglalásokról is. Megmutatja a környéken éppen játszott mozifilmeket, kávézókat és éttermeket ajánl, de az időjárásról, és az aktuális részvényárfolyamokról a tömegközlekedésről is tájékoztat. A Google Now persze néhány kattintással testreszabható, mindenki szabadon beállíthatja, miben kér segítséget telefonjától.

Az Andorid 4.2 egyik fontos újdonsága a Photo Sphere és a Google Now mellett, hogy az értesítési sávban mostantól több gyorsbeállítás funkció érhető el. A lezárt képernyő is szerepet kapott az újítások között, ahova a legtöbbet használt applikációk widgetei (pl. üzenet, naptár, óra, kamera) kitehetők a gyorsabb elérés érdekében. A Gmail fiókunkban ráközelíthetünk az egyes levelek tartalmára a Swype szerű beviteli módszerrel pedig nem rábökni kell egyes betűkre, hanem egyiktől a másikig húzni az ujjunkat, a szótár pedig következtet a beírni kívánt szóra.

Az Android Jelly Bean 4.2-re optimalizált Google Maps™ segítségével gyorsan és könnyen eljuthatunk bárhova. A beépített hangalapú navigáció az aktuális forgalmi helyzetet is figyelembe veszi, amikor gyalogos, autós, vagy - Budapesten és a világ más nagyvárosaiban - tömegközlekedési eszközökre szabott útvonalat kínál. A Street View, azaz utcanézeti térkép segítségével pedig már a világ 44 országának összesen több mint 3000 városában indulhat bárki virtuális sétára akár telefonjáról is az interneten. Megnézheti a helyi nevezetességeket, kiválaszthatja a megfelelő kávézót, éttermet, hotelt, de a Google Street View a tájékozódásban is segítséget jelenthet.

A Nexus 4 okostelefon 2013. január 31-étől a magyar mobilszolgáltatók között elsőként a Telenornál érhető el. Smarttarifa Extra 6 előfizetéssel, kétéves hűséggel és kétéves tarifamegtartás mellett már 9990 forintért megvásárolható.

Fő termékjellemzők:
Chipset: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processzor 1,5 GHz-es négymagos Krait CPU-k
Operációs rendszer: Android 4.2, Jelly Bean
Hálózat: 3G (WCDMA), HSPA+
Kijelző: 4,7 hüvelykes (11,93 cm) WXGA True HD IPS+ (1280 × 768 képpont)
Memória: 16 GB
RAM: 2 GB
Kamera: 8,0 MP (hátsó) / 1,3 MP HD (elülső)
Akkumulátor: 2100 mAh Li-Polymer (beágyazott) / Beszédidő: 15,3 óra / Készenléti idő: 390 óra
Méret: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
Súly: 139 g
Egyéb: Vezeték nélküli töltés, NFC

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket