Ugrás a fő tartalomra

Táblagép a tárgyalóban: HP ElitePad 900

Egyre több vállalat és vállalkozás használ kimondottan üzleti célokra tervezett táblagépeket. A tavaly ősszel bemutatott HP ElitePad 900 üzleti táblagép biztonságos, megbízható, nagy teljesítményű, egyszóval megfelel a legfontosabb vállalati követelményeknek és már itthon is elérhető.
A tulajdonosok 63 százaléka használja munkára és magáncélokra is táblagépét, ami jól mutatja, fontos, hogy üzleti funkciókat is ellásson az eszköz.
A Forrester 2012-es felmérése szerint az alkalmazottak azért használják munkára is táblagépeiket, mert bármikor, könnyen hozzáférhetőek, 68 százalékuk szerint kényelmesebben hordozhatók a laptopoknál és 60 százalékuk szereti, hogy rugalmasan lehet vele dolgozni. A felhasználók sokféle célra használják az eszközt munkájuk során: legtöbben e-mailt olvasnak (85%), a naptárukat alakítják vele (64%), a hatékonyságot segítő alkalmazásokat használnak (46%), intraneteznek (44%) dokumentumokat kezelnek és szinkronizálnak (40%).
A Morgan Stanley és az Alphawise közös kutatásából az is kiderül, hogy a Windows operációs rendszer kulcsfontosságú a táblagép vásárlásakor, mert a válaszadók 61 százaléka gondolja úgy, hogy ez a legfontosabb szempont üzleti táblagép választásakor.
A fentiekből egy közelgő paradigmaváltás rajzolódik ki, amivel felhasználó és nem eszköz központú lesz a számítástechnika felhő alapú dokumentumtáro-lással, szinkronizálással, streaminggel és keresési funkcióval.
A HP üzleti táblagépe, az ElitePad 900 a fentiek szellemiségében készült. Ez egy ultravékony (9,2 mm), pillekönnyű (0.68 kg) Microsoft Windows 8-al futó táblagép, vonzó megjelenéssel és funkciók széles tárházával. A HP ElitePad működése energiahatékony, egyszerre találhatók meg benne az okostelefonok praktikuma és jól futtatható hagyományos Windows alkalmazások, miközben könnyen beilleszthető a meglévő informatikai rendszerekbe.
Az eszközt üzleti, kormányzati, egészségügyi és kereskedelmi használatra tervezték: a HP ElitePad Smart Jacket kiegészítőkkel egyedi használati igényekre szabható, például további kapcsolódási lehetőségekkel ruházhatjuk fel az ElitePad-et vagy üzemidejét hosszabbíthatjuk meg.
•             HP ElitePad Productivity Jacket — beépített billentyűzetet, csatlakozókat és SD kártyaolvasót tartalmaz. A táblagép dőlésszöge változtatható a kényelmes használat érdekében.
•             HP ElitePad Expansion Jacket — USB, HDMI és más csatlakozási lehetőségeket biztosít. A HP ElitePad Jacket akkumulátorral kiegészítve alkalmas az üzemidő meghosszabbítására is.
•             HP ElitePad Rugged Jacket — megerősíti a táblagép védelmét.
•             HP ElitePad Docking Station — az asztali számítógép-használat kényelmét biztosítja billentyűzetével, monitorával; és a táblagépet is tölti. Beállítható úgy is, hogy a táblagép másodlagos megjelenítőként működjön segítve a többfeladatos munkavégzést.
•             HP Executive Tablet Pen — lehetővé teszi kézírásos üzenetek és jegyzetek készítését a táblagép képernyőjén, amelyek aztán elmenthetők vagy gépelt szöveggé alakíthatók, hogy más alkalmazásokban is használhassuk feljegyzéseinket.
Specifikáció:
•             16:10-es képarány az üzleti alkalmazásokhoz, videókhoz
•             CNC-eljárással készült alumíniumborítás és Corning Gorilla Glass 2 kijelző
•             Intel új generációs mobil processzor a PC-ken megszokott termelékenységhez és Intel x86-kompatibilis támogatás az üzleti alkalmazásokhoz
•             Windows 8 operációs rendszer
•             Érintéssel, tollal és hanggal is vezérelhető a készülék
•             HP Client Security: biztonsági, hitelesítő, jelszó- és készülékaktiválási menedzser, Computrace, Sparekey, meghajtó titkosítás, HP BIOS beállítások
•             LANDesk Management Suite szintén növeli a biztonságot: védi az adatokat az elveszett eszközökön, távolról begyűjti a SIM kártya információkat tömeges WWAN aktiváláshoz és földrajzi alapú szabályok segítségével távolról lezárhat eszközöket és részben vagy egészében törölheti a tárolt adatokat.
•             Egyszerű információkezelés az Evernote-tal: információk rögzítése, és szinkronban tartása több különböző eszközön is. A tárolt információk meglepően gyorsan kereshetők.
•             A Skitch alkalmazással képekre könnyen helyezhetünk el megjegyzéseket, szabadkézi vázlatokat, kiegészítéseket.
•             Közvetlen nyomtatás e-Print-képes, vagy hálózati HP nyomtatóra, meghajtó programok telepítése nélkül, akár szállodákból, üzleti szolgáltatóktól.
A HP ElitePad-et hosszú élettartamra tervezték, 3 éves jótállással érkezik és a HP Global Series támogatással, az IT menedzserek elvárásainak megfelelően. A HP ElitePad házon belül is szervízelhető külön rendelhető, egyedi szerszámkészlettel, így az érzékeny adatok nem kerülhetnek házon kívülre. A szerszámkészlet használatával hozzáférhetővé válik a kijelző, az akkumulátor és az alaplap is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket