Ugrás a fő tartalomra

Maximális energiahatékonyságot biztosít az új Kingston SSDNow KC300 meghajtó

A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta az SSDNow termékcsalád legújabb tagját, a KC300 SSD-t. A meghajtó optimalizálja a hordozható számítógépek energiahatékonyságát, így az üzleti, a mobil és a nagy teljesítményt igénylő felhasználók is eredményesebben dolgozhatnak, valamint a nagyobb sebesség, stabilitás és megbízhatóság révén jelentősen javíthatják asztali vagy hordozható számítógépük teljesítményét. A második generációs LSI® SandForce® SF-2281 processzornak köszönhetően a KC300 energiagazdálkodása hatékonyabb, mint a hagyományos merevlemez-meghajtóké, így a felhasználók hosszabb ideig dolgozhatnak az akkumulátor újratöltése nélkül.

A Kingston® V+200 és a KC100 SSD-k után a KC300 az üzleti meghajtók következő generációját képviseli. A meghajtó vállalati szintű SMART képességekkel rendelkezik, így az informatikai részleg megfigyelheti az elhasználódási tartományokra vonatkozó adatokat, valamint az SSD élettartama során fennmaradó túlírást és az összes írt bájtot. A KC300 DuraWrite™ technológiával biztosítja az adatintegritás-védelmet, így egy intelligens tömörítési motorral optimalizáltan és változatlan adatintegritás mellett csökkenti a flash-írások számát, illetve növeli az élettartamot. A RAISE™ funkció a szabványos hibakód-korrekción túlmenően csökkenti a meghajtó meghibásodásának valószínűségét.

A Kingston SSDNow KC300 jellemzői és műszaki adatai:

•Méret: 2,5 hüvelykes meghajtó 7 mm-es kivitelben, 9,5 mm-es rendszerekhez illeszkedő adapterrel
•Energiahatékonyság: megnöveli az akkumulátor üzemidejét a jellemző számítógép-használat során
•Gyors: bármilyen rendszeren jelentős teljesítménynövekedést biztosít
•Élettartam: adatintegritás-védelem DuraClass technológiával
•Tartós: a DuraWrite intelligens tömörítési motor megnöveli az SSD élettartamát
•Megbízható: a RAISE csökkenti a meghajtó kijavíthatatlan hibáinak számát
•Nagyobb kapacitás: minden tárolási igénynek megfelelő kapacitás
•Jótállás: három év jótállás ingyenes műszaki támogatással
•Csatolófelület: SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s) – visszamenőleges kompatibilitás a SATA Rev. 2.0 szabvánnyal
•Kapacitás*: 60GB, 120GB, 180GB, 240GB, 480GB
•Processzor: SandForce-SF2281
•Szekvenciális olvasás**: SATA Rev. 3.0 – 525 MB/s •Szekvenciális írás**: SATA Rev. 3.0 – 500MB/s •Maximális véletlenszerű 4K olvasás/írás***:
-60GB: 84,000/ 64,000 IOPS
-120GB: 84,000/ 64,000 IOPS
-180GB: 84,000/ 64,000 IOPS
-240GB: 84,000/ 52,000 IOPS
-480GB: 73,000/ 32,000 IOPS
•PCMARK® Vantage HDD Suite pontszám: 57 000
•Energiafogyasztás: 0,6 W (maximum) üzemen kívül / 1,4 W (maximum) olvasáskor / 2,9 W (maximum) íráskor •Hőmérséklet működés közben: 0°C és 70°C között •Tárolási hőmérséklet: -40°C és 85°C között
•Méretek: 69.8mm x 100.1mm x 7.0mm
•Tömeg: 60GB, 120GB, 180GB, 240GB – 86.0g; 480GB: 92.3g •Rezgéstűrés működés közben: 2,17 G, csúcsérték (7–800 Hz) •Rezgéstűrés működésen kívül: 20 G, csúcsérték (10–2000 Hz) •Várható élettartam: 1 millió üzemóra két meghibásodás között •Összes írt bájt (TBW):****
-60GB: 47TB
-120GB: 94TB
-180GB: 141TB
-240GB: 188TB
-480GB: 375TB

* A flash tárolóeszközökhöz megadott kapacitás egy része a formázáshoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. Az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás a formázás és egyéb funkciók miatt kisebb a terméken feltüntetett kapacitásnál. Lásd: kingston.com/flashguide.
** Gyári állapotban, az ATTO Disk Benchmark 2.41 szoftverrel mérve. A sebesség a számítógép hardverétől, szoftverétől és a terhelésétől függően változhat.
*** Gyári állapotban, az IOMeter szoftverrel mérve.
**** Az összes írt bájt (TBW) arra vonatkozik, hogy mennyi adat írható egy SSD-meghajtóra egy adott munkamenet során, mielőtt a meghajtó eléri a tartóssági korlátait.

Az SSDNow KC300 június végétől különálló meghajtóként vagy bővítőkészlet részeként is elérhető lesz. A bővítőkészlet az asztali és/vagy hordozható számítógépekhez szükséges egyéb tartozékokat és a klónozó szoftvert is tartalmazza.***** A meghajtóhoz hároméves jótállás és ingyenes, napi 24 órában elérhető támogatás jár.

***** Támogatott operációs rendszerek: Windows® 7, Windows Vista® (SP2), Windows XP (SP3)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket