Ugrás a fő tartalomra

Filmes hírek, előzetesek

Velence Gravitációja (12E)

George Clooney és Sandra Bullock hajóra szállt. A két Oscar-díjas színész tegnap érkezett Velencébe, hogy a világ egyik legnagyobb, legpompásabb filmfesztiválján részt vegyen új sci-fi thriller, a Gravitáció (12E) (Gravity, hazai bemutató: október 3.) világpremierjén, mely egyben a fesztivál legrangosabb eseménye, a megnyitó is.
A 3D-ben forgatott film két űrhajósról szól, akik egy rutin űrséta során elsodródnak egymástól, és a végtelen téren keresztül próbálnak hazajutni… vagy legalább életben maradni. Alfonso Cuaron rendező négy éven át készítette a filmet: ebből a legtöbb időt azzal töltötte, hogy kidolgozza azt a technikát, amely hihetővé teszi az űrbéli mozgást. Úgy látszik, a sok munka meghozza gyümölcsét, hiszen a délelőtti sajtóvetítés után a filmes újságírók szinte egyhangúlag az év legjobb filmjének nevezik a Gravitáció-t, mely egyszerre izgalmas, látványos és reális.
– A forgatás nagy részét egy 2,5-szer 2,5 méteres dobozban töltöttem, drótokon lógtam, és közben különféle tárgyakat vágtak hozzám – mondta a sajtótájékoztatón Sandra Bullock. – Az volt a szerencsém, hogy jól táncolok: a táncmozdulatokból lettek az űrhajósmozgásaim.
– Borzasztó nehéz volt, hogy az izgalmas jelenetekben lassan kellett mozogni, de közben gyorsan kellett beszélni – magyarázta az űrbéli filmezés nehézségeit George Clooney is.
Míg a fesztivál Bullockot és Clooneyt ünnepli, más sztárok is érkeznek: többek között Nicolas Cage, Matt Damon, Zac Efron és Scarlett Johansson is csatlakozik a Gravitáció hőseihez.


A Démonok ereje (16)

A démonok sikert arattak. A Démonok között (16) (The Conjuring, hazai bemutató: szeptember 19.) című természetfölötti thriller elképesztő siker az egész világon. A film egy paranormális nyomozóként dolgozó házaspár feljegyzéseiből – tehát, talán megtörtént eset alapján – készült, mégis hihetetlen és hátborzongató történet: egy családról szól, amely olyan házba költözik, amelyben szörnyű dolgok történtek, és az ott lakó lelkek bosszúra szomjaznak. 
A New Line Cinema filmje különlegesen népszerű: az egész világon már több mint 220 millió dollárért vettek rá jegyet. A film az USA-ban aratta első sikereit. Eredeti thriller/horror (vagyis olyan, ami nem folytatás) még sosem hozott ilyen nagy bevételt a bemutatója utáni első héten: akkor 41.9 millió dollárt fizettek a nézők a jegyekért, és ez az összeg az elégedett kritikusoknak és nézőknek köszönhetően gyorsan nőtt tovább: csak az Egyesült Államokban már 131.9 milliónál tart.
További 90 millió dollár 37 országban gyűlt össze. 
Ezek után a két démonológus, Ed és Lorraine Warren munkanaplója természetesen nem fog soká porosodni: hamarosan új film készül egy másik esetük alapján; a hírek szerint a Démonok között két főszereplője, az Oscar-díjra jelölt Vera Farmiga és Patrick Wilson szívesen játssza őket másodszorra is.


Timberlake szerencséje (16)

Justin Timberlake-nek minden sikerül. A vasárnapi MTV Videó Awards díjkiosztójának legnagyobb nyertese – akinek így összesen már 18 VMA-trófeája van, és már csak 2 új díj kell ahhoz, hogy ő legyen a világ legtöbb VMA-díjának birtokosa Madonna helyett –, nemcsak a zenei bizinszben kaszál. Jessica Biel férje a mozikban is otthon van. Sőt: még az új Batmannel, Ben Affleck-kel is összemérheti erejét az egzotikus tájakon játszódó új thrillerében, melynek címe: Vakszerencse (16) (Runner Runner, hazai bemutató: szeptember 26.). Amikor viszont egy újságíró nemrég megkérdezte, hogy elvállalná e Robin szerepét az új Batman mellett, határozottan tiltakozott.
– Nem akarok szuperhős lenni, az nem nekem való – mondta a VMA szuperhőse, akiről a Vakszerencsé-ben sem könnyű eldönteni, hogy melyik oldalon áll – Viszont Rébusz (vagyis Riddler) szívesen lennék. Főgonosznak lenni jó. Készen állok, hívjanak, ha kellek!


Scott színészei (12E)

Ridley Scott hűséges típus: aki nála egyszer szerepet kap – és jól teljesít –, az számíthat az új felkérésekre is. A brit mester A jogász (12E) (The Counselor, hazai bemutató: november 14.) című új thrillerében jó néhány régi munkatársát hívta össze: Michael Fassbender a Prometheus robotjaként, Brad Pitt pedig a Thelma és Louise egyik fontos szereplőjeként lett jó barátja, az új thriller veszélyes végzetasszonyával, Cameron Diaz-zal pedig mint az Egy cipőben producere próbálta már ki az együtt dolgozás örömeit. 
A jogász befejezése után Scott egy még fordulatosabb, még véresebb alapanyaghoz fordult: és az Exodus ószövetségi történetét sem akarja régi színésze nélkül leforgatni. Christian Bale és John Turturro mellé, az Alien-filmek legendáját, Sigourney Weaver-t hívta. A színésznő Ramszesz fáraó anyját alakítja majd – Mózest természetesen Bale játssza. A bemutatóra a tervek szerint 2014 karácsonya körül kerül sor.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket