Ugrás a fő tartalomra

15 éven belül megszűnhetnek a bankfiókok

A jövő itt van: "video chaten" is nyithatunk bankszámlát Magyarországon, s talán hamarosan már a hitelfelvételhez sem kell sorszámot húzni. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy leáldozóban van a fizikális bankfiókoknak - véli  dr. Hannya Nimer, az MGV Zrt. elnök-ügyvezetője.

Az MNB által közzétett új Pmt. lehetőséget ad arra, hogy az intézmények az ügyfeleket online módon, személyes megjelenés nélkül is azonosíthassák, amelyhez kapcsolódóan az MNB rendelete meghatározza a technikai, informatikai, biztonsági, személyi, belső szabályozási és képzési feltételeket a kötelező ügyfél-átvilágítás vonatkozásában.

Ez volt az első lépés Magyarországon afelé, hogy belátható időn belül eltűnjenek az utcákról a bankfiókok - véli  Hannya Nimer, a Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. elnök-ügyvezetője.

"Az online azonosítás elterjedése új szintre emeli a banki-pénzügyi szolgáltatásokat, új kaput nyit a területen dolgozóknak és az ügyfeleknek is. Többé nem lesz szükség arra, hogy sorbanálljunk a bankfiókokban, hanem akár a világ bármely pontjáról, otthoni számítógép vagy okostelefon kamerája és mikrofonja segítségével, 'video chaten' intézhetjük ügyeinket. Ennek azonban az lesz az eredménye, hogy 10-15 éven belül nagy valószínűséggel megszűnnek a fizikális bankfiókok" - mondta az MGV Zrt. elnök-ügyvezetője, aki hozzátette: várakozásai szerint hamarosan a hitelezésben is változások jöhetnek.

"A hitelszerződéseknél jelenleg a pénzügyi szolgáltatók jogszabályi és törvényi kötelezettsége a szerződéseket közjegyzői okiratba foglalni és ellenjegyeztetni. A közjegyzőknek kötelező személyesen felolvasni az okiratot és megértetni az ügyféllel annak tartalmát, de úgy tudjuk, hogy a közjegyzői kamara erőteljesen dolgozik az elektronikus aláírás hitelesítésen, és a fizikai megjelenés nélkül történő azonosításon. Bízzunk benne hogy ezen a területen is nagy előrelépések lesznek" - tette hozzá Dr. Hannya Nimer.

A szakértő kiemelte: nem véletlen, hogy a pénzügyi szektor ekkora hangsúlyt fektet az innovációra.

"Egy friss kutatás szerint a mai fiatalok 92%-a kifejezetten bankellenes. Ezek az ügyfelek teljesen új irányt szeretnének, a fizikai bankokat egyenesen elutasítanák. A tanulmány kitér arra is, hogy az ezredforduló szülötteinek 68%-a úgy érzi, a bankok nem értik meg őt, így nem tudják a szükségleteit kielégíteni. Az elavult bankok és pénzintézetek nem hatékonyak és nem alkalmazhatóak jól a modern világban. Hogy ebből mi fog kisülni, azt tényleg csak jósolni lehet, de egy biztos, ha a bankok nem értik meg az új generáció igényeit akkor megértek a pusztulásra. A bankoknak lépést kell tartaniuk az igényekkel, s aki nem kapcsol időben az biztosan lemarad, mivel ezek nagyon nagy fejlesztési erőforrásokat emésztenek fel, ezért el kell határolni pénzeszközöket a fejlesztésekre" - nyilatkozta  Hannya Nimer, aki hozzátette: a MGV Zrt.-nek és számos a bank szférában dolgozó döntéshozó kollégának is nagy felelőssége van az új online pénzügyi szolgáltatások alapjainak lerakásában, hogy megteremtsék a jövő generációnak a lehetőséget a változásra.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Síelőknek indított appot a Helly Hansen

Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen hullott hóban szelhetjük a hegyeket. A Helly Hansen ezért új applikációt fejlesztett a téli sportok szerelmeseinek. A First Track alkalmazást azoknak találták ki, akik a legelső nyomokat szeretnék rajzolni a térdig érő szűz hóba. Az új app egy hagyományos ébresztőórából és egy speciális hó jelző funkcióból áll. Ha az éjszaka hullott hó mennyisége meghaladja az előre beállított értéket, a program reggel korábban ébreszt. Így a többieket megelőzve elsőként mehetünk fel a pályára, ahol friss szűzhó fog várni. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a legközelebbi síterepet, beállítjuk a hó mélységét, és hogy ettől függően hány órakor akarunk felkelni, majd nyugodtan alhatunk. A First Tracks gondoskodik róla, hogy semmiről ne maradjunk le. A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis -ban

2011 legizgalmasabb világrekordjai

A RecordSetter oldalra idén is számos érdekes és meghökkentő rekordkísérletről készült  videót küldtek be. A világ 50 országából érkezett és mozgóképes bizonyítékokkal alátámasztott rekordok száma több mint 8000 volt. Ezek közül az oldal üzemeltetői kiválogatták a tizenöt legérdekesebbet. A listában olyanok kaptak helyet, mint például a legtöbb ember felett elvégzett szaltó, a legtöbb egy kézben tartott ceruza, a harminc másodperc alatt legtöbb lenyelt borotvapenge vagy az a break táncos, aki a leghosszabb ideig, több mint 13 percig forgott megállás nélkül a fején.  A Top 15 rekord videóját itt lehet megnézni,  és ezek alapján bárki megpróbálhatja megdönteni ezeket a csúcsokat. Mielőtt azonban bárki erre szánja magát, gondoskodjon a kísérlet dokumentálásáról, mert csak így lehet elfogadtatni az esetleges új rekordot. Related articles Set your own bizarre World Record at Record Setter (lostateminor.com) How To Set A World Record: Here's What To Do (VIDEO) (huffingtonpost.com)

Netflix, Hulu és társai Magyarországról

Jónéhány olyan zenei és videó szolgáltatás van az interneten, amit hazánkból nem lehet elérni. Így azután csak szomorkodva olvashatjuk az ismertetőket, hogy milyen remek filmeket, tévésorozatokat nézhetnénk meg, illetve mekkora zenei kínálatból válogathatnánk, ha az USA-ból vagy néhány tőlünk nyugatabbra levő országból csatlakoznánk az internetre. Proxy és VPN beállításokkal ki lehet kerülni ezeknek a korlátozásoknak egy részét, azonban az ilyen megoldások meglehetősen bonyolultak és gyakran nagyon lelassítják az internetünk sebességét. A playmoTV szolgáltatás azonban rendkívül kényelmesen és mellékhatások nélkül teszi lehetővé, hogy Windows, Mac OS X, iOS, Apple TV, PS3, vagy Xbox 360 készülékkel nézzük a Netflix, Hulu Plus, Hulu, iTunes Store, Amazon Instant Video, NBC, ABC, CBS, Lifetime, FOX Soccer TV videó csatornáit, illetve válogassunk a Pandora, Spotify, Grooveshark, Last.FM hatalmas zenei kínálatából. A  playmoTV   oldalán részletes leírást kapunk, hogyan kell számítógépünket